Glace oder Cocktail? Oder firwat net einfach déi zwee!? De ganze Summer iwwer ginn et Rezepter vu Leit déi sech doranner beschtens auskennen.

An do ass et de Raphael Betti dee fir eis d'Cocktailer mixt. De Raphael schafft an enger Bar hei am Land a vertrëtt am September och Lëtzebuerg an d'Belsch bei der Weltmeeschterschaft am Cocktail Mixen zu Sydney.

27/07/2022 Cocktail MESCAL BLOODY MARY

"Bloody Mary ass ee Klassiker! Mee nach besser schmaacht e wann een de Vodka duerch e richteg rauchege Mescal ersetzt. Dono einfach all Gewierzer erageheien déi der hutt. Gidd roueg kreativ a probéiert och Saache wéi frësche Basilikum oder Rosmarin aus."

All Zutaten ausser dem Cremant mat Äis en engem Shaker mëschen a shaken. Dat ganzt duerch e Sift an ee Coupette-Glas schëdden a mam Crémant opfëllen. Als Deko ee Peffermënz-Blat dropleeën an ouni Äis zerwéieren.

RTL

© Paname

Eriwwer da bei d'Glacen. Do ass et de Kachausbilder Carlo Sauber dee fir eis déi Glacen präparéiert.

27/07/2022 Glace KARAMELL MAT FLEUR DE SEL

Glace caramel et fleur de sel

1/2 litre de lait
30 lait en poudre
2 g Agar Agar
80 g de sucre
50 g sucre
1 cuillère à soupe d'eau
fleur de sel

-    bouillir le lait, l'agar-agar avec la gousse de vanille fondue en deux (gratter l’intérieur pour retirer la pulpe)
-    mélanger à part les jaunes d'oeufs et le sucre avec un fouet
-    verser petit à petit le lait bouillant sur ce mélange et bien mélanger
-    remettre le tout dans la casserole et chauffer à la rose (82°C) en remuant avec une spatule en bois
-    passer la crème à travers une passoire et laisser refroidir
-    réserver au moins pendant 12 heures
-    faire chauffer le sucre avec la cuillère à soupe d'eau jusqu'à obtention d'un caramel (plus le caramel est foncé, plus le goût est amer)
-    arrêter la cuisson avec quelques goutes d'eau et laisser refroidir
-    verser la crème de la veille dans la machine, et turbiner
-    Ajouter le caramel et la fleur de sel dés que la glace commence à prendre