Parfait pour un conclure votre repas des fêtes

Ingrédients:

• 50 g de crème fraîche
• 380 g de lait
• 280 g de fromage parmesan râpé, vieilli 24 mois
• 40 g de glucose
• 2 feuilles de gelée
• Réduction du vinaigre balsamique
• Sel
• 1 siphon et 2 charges de gaz

Préparation:

Pour commencer, trempez la gelée dans l’eau froide. Mélangez la crème fraîche, le lait, le parmesan râpé et le glucose dans le récipient Thermomix et placer à faible puissance pendant 10 minutes à 80°C.

Augmentez la puissance pendant quelques secondes, pressez, ajoutez la gélatine et remuez pendant 20 secondes à puissance maximale.

Versez le mélange obtenu à l’aide d’une crépine dans le siphon et ajoutez les charges de gaz. Servez le tout dans un verre et ajouter, si désiré, du vinaigre balsamique ou de la cannelle en poudre.


De Francesco Alessio Zappalà ass 1986 gebuer an ass am Alter vu 6 Joer mat sengen Elteren op Lëtzebuerg geplënnert.

Hie krut souzesoen déi kulinaresch Séil scho mat an d’Wéi geluecht, säi Papp war selwer scho Kach.

Nodeems den Alessio seng Studien als Kach fäerdeg hat, huet hien an net manner wéi 20 verschiddene Restauranten aus der ganzer Welt geschafft.

Mat dëser Experienz huet hien bei sëlleche Competitioune matgemat wou hien och Präisser gewanne konnt.

Den Alessio huet sech als Zil gesat fir déi richteg Italienesch Kichen méi populär ze maachen.

Hie schafft am Moment als Chef bei der italienescher Ambassade.