Ingrédient pour 4 personnes :

  • 2 fenouils
  • 2 oranges
  • Sel et poivre au goût
  • 2 cuillères à soupe d'huile
Préparation :

  1. Laver et sécher le fenouil tout en conservant la partie extérieure.
  2. Couper les pointes et faire de fines tranches
  3. Eplucher une orange et séparer les quartiers
  4. Dans un bol, mélanger les tranches d'orange et le fenouil finement haché, puis assaisonner avec 2 cuillères à soupe d'huile d'olive extra vierge, sel et poivre.
  5. Ajouter à la recette, des olives noires, noix, épinards crus, radicchio, oignons tranchés, salade, câpres et tout autre ingrédient qui suggère votre imagination.


De Francesco Alessio Zappalà ass 1986 gebuer an ass am Alter vu 6 Joer mat sengen Elteren op Lëtzebuerg geplënnert.

Hie krut souzesoen déi kulinaresch Séil scho mat an d’Wéi geluecht, säi Papp war selwer scho Kach.

Nodeems den Alessio seng Studien als Kach fäerdeg hat, huet hien an net manner wéi 20 verschiddene Restauranten aus der ganzer Welt geschafft.

Mat dëser Experienz huet hien bei sëlleche Competitioune matgemat wou hien och Präisser gewanne konnt.

Den Alessio huet sech als Zil gesat fir déi richteg Italienesch Kichen méi populär ze maachen.

Hie schafft am Moment als Chef bei der italienescher Ambassade.